Anna Anvegård gör mål mot Piteå IF. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rosengård avfärdade Piteå – kopplar grepp om andraplatsen

Kampen om andraplatsen är mellan Kristianstad och Rosengård.

I dag kopplade Malmölaget greppet om stora silvret efter 3-0 mot Piteå.

Samtidigt gjorde Anna Anvegård sitt 15:e mål för säsongen och ser ut att bli skyttedrottning.

Långt mellan lagen rent geografiskt men även i tabellen då Rosengård gästade Piteå i damallsvenskans näst sista omgång.

Men trots distansen mellan de båda var det inte mycket som skapades rent chansmässigt i den första halvleken.

Skyttedrottningen Anna Anvegård

Men redan efter fyra minuter i andra skulle det bli annorlunda. Först var det skyttedrottningen Anna Anvegård som var på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Bollen studsade i straffområdet efter en retur och Rosengårdsanfallaren stötte in 1-0.

Det var hennes 15:e mål för säsongen och hon leder nu skytteligan med tre bollars marginal till anfallskollegan Mimmi Larsson

Efter målet rullade matchen på i de svartklädda gästernas tempo och kvarten senare var det utökat.

Ny passivitet i Piteåförsvaret lät Sanna Troelsgaard tråckla in 2-0.

Piteå riskerar fortfarande att åka ur

Trots underläget orkade inte Norrbottningarna trycka på för en reducering och istället blev det 3-0 med mindre än tio minuter kvar.

Bortasegern innebär att Rosengård fortsättningsvis har två poäng ner till Kristianstad i kampen om stora silvret inför sista omgången.

– Jag tycker vi spelar den absolut bästa fotobollen. Sen kanske man inte kan säga att man är bäst när man inte vinner SM-guld. Vi har inte varit den absolut bästa under tillräckligt många matcher under året, säger Rosengårds mittfältare Caroline Seger.

– Vi måste jobba på att hålla i den kvalitén under hela säsongen och det är någonting som vi måste lära oss till nästa säsong. Men när vi presterar så spelar vi en klart bättre fotboll än andra lag i damallsvenskan.

För Piteås del innebär det att man fortfarande riskerar att åka ur då Umeå och Djurgården kan gå om norrbottningarna.

Umeå och Djurgården pågår just nu i den näst sista omgången och det står 0-0.