Rosengård föll i CL-premiären – SVT sände matchen

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll klockan 18:30 sänder SVT från Rosengårds första match i gruppspelet i Uefa Women´s Champions League. Skånskorna möter tyska Eintracht Frankfurt.

– Ett lag som pressar väldigt intensivt, de spelar en fartfylld fotboll med väldigt mycket man mot man-inslag, säger Rosengårds tränare Joel Kjetselberg.

För Rosengård väntar även Benfica och regerande mästaren Barcelona i gruppspelet.

– Chanserna är väl inte de största men det är en fantastisk möjlighet för våra spelare och för svensk fotboll att få spela mot den här typen av motstånd och världens bästa lag och några av världens bästa spelare, äger Rosengårdscoachen till SVT Sport.

– Vi ser att vi har möjligheter men samtidigt kommer det vara mycket tufft för oss.

Förberedda på att vara underdogs

I fjol gick Rosengård in i Champions League som svenska mästare men i år slutade man bara sjua i damallsvenskan.

– Förra året gick vi in med en stor tro på att vi kunde mäta oss på samma villkor som de lagen. Men med den här säsongen bakom oss så är vi förberedda på att vi är underdogs och kan ödmjukt gå in det och kan prioritera ett försvarsspel, så det behöver inte bara vara negativt även om vi hade önskat att vi hade haft en bättre säsong, säger Kjetselberg.

Det andra svenska laget i gruppspelet är Häcken som möter Chelsea, FC Paris och Real Madrid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.