Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Rosengårds klack tvingades ta ner PKK-flagga

Uppdaterad
Publicerad

Under det damallsvenska mötet mellan Rosengård och Växjö på Malmö IP tvingades personer i Rosengårds klack ta ner bland annat en PKK-flagga.

– Det var ett politiskt budskap och det får man inte ha på våra matcher. Enligt vår policy, från ligan och förbundet ska det inte vara politiska budskap, säger Rosengårds klubbchef Jenny Damgaard till TT.

Flaggorna togs ner av klubbens säkerhetsansvarige och publikvärdar. Även supporterpolisen var på plats på läktaren där klacken är placerad.

– De ville såklart ha kvar sina flaggor, men det har vi inte på denna arena, säger Jenny Damgaard.

– Förmodligen blir det någon typ av arrangemangsavstängning för dem framåt, säger hon vidare.

Den kurdiska organisationen PKK är terrorklassat av bland andra EU. Den 1 juni trädde Sveriges nya terrorlag i kraft, vilket innebär att det är straffbart att ”främja, stärka eller understödja” en terroristorganisation.

Svenska myndigheter har dock konstaterat att exempelvis en demonstration omfattas av det svenska grundlagsskyddet och påverkas inte av den nya terrorlagen, även om personer uttrycker sympatier för PKK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.