Malmö FF:s tränare Henrik Rydström ser glad ut på podiet under en presskonferens i stadion.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malmös tränare Henrik Rydström gillar de skotska fansen attityd på sociala medier. Foto: Caroline Martos / SVT

Rydströms hyllning till de skotska fansen efter retsamma inläggen

Uppdaterad
Publicerad

Inför torsdagens Europa League-premiär för Malmö FF har klubben publicerat en uppmärksammad video på sociala medier där motståndarna Glasgow Rangers välkomnas tillbaka till Malmö, där de förlorat två gånger tidigare. De skotska fansen var inte sena med att svara med hånfulla kommentarer, vilket har fått Malmötränaren Henrik Rydström att dra på smilbanden.

Det är tre år sedan skotska Glasgow Rangers senast var på besök i Malmö. Förlusten mot hemmalaget gjorde då att det skotska laget åkte ur kvalet till Champions League men hamnade istället i Europa League där de tog sig hela vägen till final.

Fina minnen och två bra matcher, tycker Malmö FF-kaptenen Anders Christiansen, som var med då.

Även 2011 möttes lagen i Champions Leagues gruppspel och även då blev det seger för Malmö.

”Kommer troligen hända igen”

Detta påminner Malmö FF nu motståndarna om i en ny video som publicerades på sociala medier på tisdagkvällen. Glasgow Rangers välkomnas tillbaka till Malmö med orden ”vi har saknat er”.

– Det är aldrig en dålig sak att påminna motståndaren om att detta har hänt innan och det kommer troligen hända igen, säger Malmö FF:s tränare Henrik Rydström på lagets presskonferens inför mötet.

Men de skotska fansen verkar inte ha saknat Malmö. Snabbt kom retsamma svar där Malmö kallas ”den mest irrelevanta klubben i Danmark” och ”Norges minsta fotbollsklubb”.

Se Henrik Rydströms svar i klippet ovan.

Men den retsamma tonen på sociala medier reflekterar inte hur matchen kommer bli, slår tränaren fast.

– Nej, matchen kommer vara intensiv och en riktigt, riktigt tuff match. Detta är mer med glimten i ögat och matchen kommer inte bli så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.