Pressen är skyhög och hittills har bägge lagen, men främst AIK inte presterat på förväntad nivå.
Derbyt klassas som högriskmatch och har i skrivande stund över 40 000 sålda biljetter. I slutet av augusti förra året i matchen mellan AIK och Hammarby på Friends arena, utbröt slagsmål på läktaren och supportrar rev bland annat ned staketet mellansektioner och sköt bengaler på varandra.
Två månader senare i matchen mellan Djurgården och AIK kom ännu en skandal. På Tele2 arena skuggades det sportsliga av skandalscenerna som utspelade sig på läktaren där bengaler kastades från båda lags supportrar.
Och därför har säkerhetsfrågan fått en mer betydande roll i fotbolls-Sverige.
Över 500 personer arbetar inne på arenan
– Det finns mycket känslor, det är derby, alla vill vinna, det gör att det kan gå överstyr för vissa. Det gäller för oss att hitta de (personerna) här innan något händer. Vi har gjort lite ändringar ihop med arenan under vintern, vi har byggt staket och nät på ett lite annat sätt nu också och se om det kan hjälpa oss och förebygga de bråk som var förra året, säger Henrik Koch, som är AIK:s evenemang och säkerhetsansvarige.
Koch berättar att det arbetar över 500 personer kring säkerheten inne på arenan och att man ökat sitt samarbete med polisen.
– Vi har jobbat med personalen på ett annat sätt så att vi kan ligga i förhand innan något händer. Vi har även haft dialoger med polisen. Vi har vidtagit åtgärder och planerat det här väl.
Målet är tydligt. Att alla som kommer, ska njuta av publikfesten.
– Det ska bli otroligt kul med derby. Vårt stora mål är att ge alla en bra service, säkerhet och trygghet när man kommer till arenan.