Udda målfirande blev kostsamt för Irak i asiatiska mästerskapen.

Udda målfirandet blev kostsamt för Irak i asiatiska mästerskapen. Foto: Reuters

Sanslöst drama när Jordanien slog ut Irak i asiatiska mästerskapen

Irak såg ut att gå mot kvartsfinal i asiatiska mästerskapen.

Då fick anfallsstjärnan Aymen Hussein rött kort – efter att ha kopierat Jordaniens målfirande.

Efter det blixtvände Jordanien på tilläggstid med mål i 95:e och 97:e (!) matchminuten (3–2).

Se målgesterna och Aymen Husseins röda kort i spelaren ovan.

Irak tog sig enkelt vidare från gruppspelet i asiatiska mästerskapen i Qatar. Laget med svensk-irakierna Amir Al-Ammari, Montader Madjed och Rebin Sulaka i truppen, var också på väg mot kvartsfinal.

Irak ledde med 2–1 mot Jordanien i åttondelsfinalen med tre minuter kvar av tilläggstiden. Då rasade de vitklädda ihop fullständigt.

Vände med två mål på tilläggstid

Först kvitterade Yazan Abo Al Arab efter slarvigt försvarsspel i den 95:e minuten innan Nizar Al Rashdan fastställde slutresultatet 3–2 två minuter senare.

Jordanien firar vilt efter segern mot Irak.

Se avgörandet och det vilda firandet i spelaren ovan. Foto: SNTV

Som om inte det vore nog fick tidigare nämnde Rebin Sulaka, i Brommapojkarna till vardags, ett drömläge att kvittera i matchens sista sekvens. Mittbacken sköt dock över och resan tog därmed slut för Irak.