Caroline Seger, till vänster, på läktaren tillsammans med Loreta Kullashi. Foto: Bildbyrån

Caroline Seger missade ny match: ”Hängslen och livrem”

Uppdaterad
Publicerad

VM är mindre än tre veckor bort.

Då missade Caroline Seger ännu en allsvensk match.

– Det handlar ju inte bara om VM utan att hon ska vara tillgänglig för oss. Vi vill inte gå på för tidigt utan ha både hängslen och livrem, säger Rosengårds tränare Joel Kjetselberg till TT.

Caroline Seger satt på läktaren när Rosengård slog Norrköping med 2-1 under söndagen.

– Seger är i träning, hennes funktion bestämmer men det går åt rätt håll. Vi chansar inte med något i detta läge, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport.

Seger har haft en skadefylld vår med lite speltid. Under ett inhopp i träningslandskampen mot Norge den 11 april drabbades hon av en muskelbristning. Sedan dess har 38-åringen endast gjort ett 19 minuter långt inhopp för Rosengård – mot Kif Örebro den 28 maj då hon drabbades av någon form av känning.

Febril kontakt med landslaget

Hon är uttagen till VM som inleds den 20 juli, och kontakten mellan Rosengårds och landslagets medicinska team har varit febril under våren.

– För att vi ska kunna följa en stegring för henne. Så där är landslaget fullt med, säger tränaren Kjetselberg och fortsätter:

– Det handlar ju inte bara om VM utan att hon ska vara tillgänglig för oss. Vi vill inte gå på för tidigt utan ha både hängslen och livrem.

Utesluter inte spel innan VM

Rosengård spelar sin sista seriematch innan VM-uppehållet kommande fredag hemma mot Linköping – och Sjögran utesluter inte att Seger är aktuell för spel då.

– Chansen finns, vi hoppas alla på det, säger hon.

Seger har inte spelat en hel match sedan EM förra sommaren. Efter mästerskapet opererade hon en häl och missade resten av säsongen. Sverige inleder VM mot Sydafrik den 23 juli.

Gudrun Arnardottir avgjorde för Rosengård.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gudrun Arnardottir avgjorde för Rosengård. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.