Astrit Seljmani firar med Anton Liljenbäck efter 1-0. Foto: Bildbyrån

Selmani satte stopp för Mjällbys segersvit

Astrit Selmani är tillbaka i målprotokollet. I en match som såg ut att bli mållös klev Varbergs anfallare fram och sänkte Mjällby med en sen straff. Men trots segern var det inte mycket som Varbergs tränare Joakim Persson var speciellt nöjd med.

– Resultatet är jag nöjd med, säger han till SVT Sport.

Två nykomlingar som båda varit en frisk fläkt i den allsvenska fotbollen – men någon underhållande tillställning var det inte mellan Varberg och Mjällby.

Varberg inledde starkast och skapade sin bästa målchans när matchen bara var några minuter gammal. Detta när Astrit Selmani höll sig framme på ett lågt inspel, men utan att få en ordentlig träff på bollen – utan i stället petade bollen förbi lagkamraten Robin Tranberg som annars hade haft öppet mål vid den bortre stolpen.

Sen straff avgjorde

I den andra halvleken svängde matchbilden till bortalagets favör, men utan att det skapades några riktigt heta målchanser på Varberg Energi arena (tidigare Påskbergsvallen) – förrän i den 89:e minuten.

Och då var det Varberg som fick utdelning.

Gästernas Moses Ogbu hade inte koll på sina armar när han flaxade lite väl bryskt i ansiktshöjd på Varbergs Gustaf Norlin, varpå domaren pekade på straffpunkten.

Astrit Selmani förvaltade möjligheten på bästa sätt och satte 1–0 kyligt intill den vänstra stolpen. Målet blev matchens enda – något som innebär att Mjällbys svit på fyra raka segrar (ett klubbrekord i allsvenskan) har nått sitt slut. Men Varbergs tränare Joakim Persson var inte nöjd med spelet.

”Absolut inte en av Allsvenskans bästa matcher”

– Resultatet är jag nöjd med. Sedan fotbollen, nu ska jag inte överdriva, men det var absolut inte en av Allsvenskans bästa matcher. Det var otroligt dålig kvalité men mycket adrenalin och kämpaglöd, säger han till SVT Sport.

Han tillägger dock att det inte är viktigt hur poängen säkras.