Drömmål sänkte Djurgården – tappar i topp

Djurgården var på jakt efter att återta serieledningen.

Men Sirius ville annat och hemmalaget vann med 1-0 efter en mästerlig kanon av Moustafa Zeidan.

Det var till en början en jämn match där Djurgårdens målvakt Jakob Widell Zetterström fick slita. Sirius fick matchens första kvalificerade chans när Christian Kouakou frispelades i 25:e minuten. Zetterström rusade ut och lyckades lösa farligheterna den gången.

I 30:e minuten vände det i stället åt andra hållet. Djurgårdens Nicklas Bärkroth knorrade en frispark som burväktaren i Sirius David Mitov Nilsson fick agera på. Fortsatt mållöst.

Fem minuter senare var det nära för Kouakou – igen. Siriusspelaren fick ett fint läge efter en passning av Yukiya Sugita, men Zetterström stod för en ny parad och höll nollan intakt i första halvlek.

Zeidans kanonskott

I andra halvlek skulle ett av sommarens nyförvärv slå till; Moustafa Zeidan fick göra sitt första allsvenska mål – och det kom i matchminut 71. 23-åringen, som bjöd på en kanon i juni när han representerade Jönköping Södra, drog till med ett nytt tungt skott som letade sig in bakom Zetterström.

Djurgården var sedan nära att kvittera i slutminuterna. Gästerna hittade in i straffområdet och fick iväg två avslut som blockerades av Sirius-försvaret. Den tilltrasslade situationen löstes till slut av de till dagen blåsvartklädda och Djurgården lyckades inte spräcka målnollan. 1-0 blev slutresultatet.

Sirius tar emot Östersund i nästa omgång. Djurgården spelar Stockholmsderby mot Hammarby.