Skandalscener mellan Argentina och Marocko i OS-premiären – smällare kastades in mot spelarna

Matchen avbröts och återupptogs nästan två timmar senare.

Då dömdes ett mål bort efter videogranskning.

– Det här kan inte få hända, säger Argentinas förbundskapten Javier Mascherano till TVP.

Premiärfesten med de olympiska spelen är i full gång. Det började med fotbollseufori mellan Argentina och Marocko – men det hela blev en oreda på Stade Geoffroy-Guichard.

Det kastades nämligen in smällare mot spelarna på gräsmattan efter att Argentina kvitterat till 2–2 genom Cristian Medina i den 106:e minuten. Flera personer tog sig också in på plan.

OS i Paris 2024

Domaren Glenn Nyberg blåste i pipan och bad spelarna att skyndsamt kliva av samtidigt som säkerhetsvakter rusade in.

Tillställningen återupptogs

Matchen avbröts alltså där och sedan uppstod en två timmar lång förvirring. Arrangören meddelade först att slutresultatet var fastställt men att ”det sista ordet inte var sagt”.

Matchen återupptogs sedan ”bakom stängda dörrar” och inför tomma läktare.

När spelarna klev ut VAR-granskades Argentinas kvittering och plockades bort på grund av offside.

Matchen slutade 2–1 till Marocko.

Efteråt är Argentinas förbundskapten rasande.

– De sa aldrig till oss att målet granskades. På den officiella OS-hemsidan stod det att matchen slutade 2–2. Domaren kom aldrig med någon förklaring, säger Javier Mascherano till TVP.

– Det som hände på planen är en skandal. Vi är i ett olympiskt spel, inte en grannskapsturnering. Det här kan inte få hända.

Enligt journalisten Pablo Giralt säger Mascherano också att det är ”den största cirkusen han upplevt”.

Se händelsen i spelaren ovan

Parallellt spelade även Spanien mot Uzbekistan. Spanjorerna segrade med 2–1 och det vinnande målet gjordes av Sergio Gomez, tre minuter efter att han själv bränt en straff.