Sergio Camellos avgjorde med sitt 4-3-mål i OS-finalen mot Frankrike. Foto: LUIS ROBAYO

Spanien vann OS-guld i fotboll efter förlängningsdrama mot Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Åtta mål och straffdrama. Det var en händelserik final när Spanien vann sitt andra OS-guld någonsin i herrfotboll, efter de besegrade Frankrike med 5-3 efter förlängning.

Det såg ut som att Spanien skulle vinna redan under ordinarie tid. Redan efter trettio minuter ledde spanjorerna med 3-1.

Men efter en styrning på frispark, reducerade fransmännen i den 79:e minuten. I matchens slutskede blev franske anfallaren Arnaud Kalimuendo neddragen av Juan Miranda i samband med en hörna.

OS i Paris 2024

Brasilianske domaren, Ramon Abatti, valde först att släppa situationen men efter videogranskning tilldelades straff till hemmanationen. Och från elva meter var Jean-Philippe Mateta iskall och placerade in kvitteringen i den 93:e minuten.

Väl inne i förlängningen drog Spanien det längsta strået, där inhopparen Sergio Camello blev stor hjälte med dubbla mål för att säkra guldet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet