Stefan Billborn

Se IFK Göteborgs segermål mot Hammarby Foto: Max/Bildbyrån

Stefan Billborns första seger när Göteborg besegrade Hammarby

Stefan Billborn fick fira sin första seger med Göteborg – mot tidigare klubben Hammarby. Efter en övertygande insats besegrades Stockholmslaget med 1-0 på Tele2 arena.

– Klart det är speciellt att komma hit, säger han.

Stefan Billborn och IFK Göteborg förlorade i tränarens återkomst till allsvenskan. Nu ställdes Billborn mot sitt forna allsvenska lag, Hammarby, och då replikerades det på bästa sätt.

På ett övertygande sätt sköljde man över Hammarby borta på Tele2 arena och vann med 1-0.

– Just nu känns det ganska tomt, säger Hammarbys talang Jusef Erabi till Max.

Hammarby började med matchens bästa möjlighet. Oscar Johansson Schellhas fick bollen på ett inspel och på nära håll stod Elis Bishesari för en svettig räddning.

Sakta men säkert tog Göteborg över matchen. I den 23:e minuten stod Thomas Santos för en dribblingsräd och förlängde till succémannen Paulos Abraham som enkelt placerade in bollen för sitt femte mål för säsongen.

Göteborg fortsatte sen skölja över Stockholmslaget och fick rejäl ros för sin första halvlek.

– Den bästa halvleken av Göteborg hittills i allsvenskan, skanderades det i Max studio.

Andra halvleken präglades av ett mer tillbakadraget bortalag och Hammarby hade lejonparten av bollen. Några halvchanser till båda lagen men närmast kvittering kom Hammarby när Nahir Besara pricksköt i ribban på en frispark, returen landade på Victor Eriksson som volleysköt över med öppet mål.

1-0 stod sig och Göteborg tar nu klivet upp på säker mark i allsvenskan.

– Vi får, förutom slutet, matchen dit vi vill. Vi skulle ha dödat den här matchen tidigare, säger Billborn.