Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det dramatiska avgörandet i Sportnytt i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Straffrysare när Real Madrid tog sig vidare till Champions League-semi

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en riktig rysare när Real Madrid tog sig vidare till semifinal i Champions League.

Det var först efter straffar som spanjorerna stod segrande mot Manchester City.

– Fotboll handlar om att vinna och vi gjorde inte tillräckligt, säger Citys tränare Pep Guardiola.

3–3 i första mötet i Madrid mellan Real och regerande mästarna Manchester City. Men i England var det inte bara vädret som var kallare, utan även offensiva spetsen.

Trots det blev det ett tidigt mål när Real Madrids Vinicius Junior i en spelvändning slog in bollen till sin landsman Rodrygo. Men avslutet räddades, och han fick reagera snabbt när bollen studsade ut till honom igen där han på sitt andra försök lyckades sätta 1–0.

Efter det dröjde det tills det endast återstod en kvart av ordinarie tid. Där Real Madrid inte lyckades med en rensning på ett inlägg längs marken, vilket resulterade i att Kevin De Bruyne från nära håll kunde trycka upp bollen i nättaket. Ett logiskt mål sett till spelbilden som Manchesterlaget tagit över mer och mer. Totalt i matchen noterades City för 34 målchanser, medan Real slutade på åtta.

Matchen gick till förlängning efter att det slutat 4–4 sett till två matcher. Där fortsatte pressen från hemmalaget som gick hårt för ett ledningsmål, dock utan stjärnan Erling Haaland som byttes ut till starten av förlängningen.

Men trots mycket boll blev det inga kanonlägen mot ett Madridlag som backade tillbaka. Matchen gick i stället till straffar, där Andriy Lunin blev hjälte för Madrid. Efter att ha släppt in första straffen stod han för två raka räddningar. Vilket bäddade för Reals seger med 4–3 i straffläggningen.

– Jag var i praktiken död i fötterna på slutet, säger Reals mittfältare Jude Bellingham.

– Det är så tufft. De ligger på med bollen och flyttar runt dig. De flesta lag skulle falla ihop när City ligger på så, men vi stod upp riktigt bra.

Bayern München vidare

I kvällens andra kvartsfinal blev det tysk seger. Bayern München och Arsenal stod på 2–2 inför returen i Tyskland, där det blev en målsnål historia. Joshua Kimmich gjorde matchens enda mål i den 63:e minuten, och skickade Bayern till semifinal.

Nu ställs Real Madrid och Bayern München mot varandra i semifinal.

UEFA Champions League

Manchester City logo

Manchester City

3 - 4

1-1 (Fulltid)

Real Madrid logo

Real Madrid

Etihad Stadium, Manchester
Publik: 52306
Domare: Daniele Orsato

Straffläggningen mellan City och Real

1. Alvarez, City: Mål.

2. Modic, Real: Räddning.

3. Silva, City: Räddning.

4. Bellingham, Real: Mål.

5. Kovacic, City: Räddning.

6. Lucas, Real: Mål.

7. Foden, City: Mål.

8. Fernandez, Real: Mål.

9. Ederson, City: Mål.

10. Rüdiger, Real: Mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.