Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Succé för Viktor Gyökeres i debuten i Portugal: ”Perfekt”

Uppdaterad
Publicerad

Man kan få en sämre start än vad Viktor Gyökeres fick i Sporting Lissabon.

Inom loppet av en minut satte han två bollar för att ge Sporting en 2-0-ledning mot Vizela.

Sporting vann till slut matchen med 3-2.

Det var redan i 14:e minuten som Gyökeres satte sitt första mål för Sporting. Efter en något rörig situation i straffområdet, där han lyckades vända bort försvarare, kunde han från en dålig vinkel till vänster hitta bortre stolpen.

Drygt en minut, effektiv speltid bara sekunder, senare var det dags igen. Den gången fintade han bort en försvarare just innanför straffområdet som gjorde att han centralt fick ett bra skottläge. Då sköt han distinkt in bollen, även den gången vid högra stolpen.

– Det är bra att hjälpa laget ta tre poäng. Jag är väldigt glad, det var perfekt, säger han enligt tidningen Abola.

Med kvarten kvar att spela var det gästernas tur att sätta två mål på en minut. Först satte Samuel Essende reduceringen för Vizela, och en minut senare var det Nuno Moreiras tur att hitta nät. Matchen såg länge ut att sluta 2-2, men i nionde tilläggsminuten kom ett förlösande 3-2-mål från Sportings Paulinho som blev matchavgörande.

Liga Portugal Betclic

Sporting CP logo

Sporting CP

3 - 2

FC Vizela logo

FC Vizela

Estádio José Alvalade, Lissabon
Publik: 37152
Domare: André Narciso

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.