Svensklaget Wolfsburg vann Frauen Bundesliga

Uppdaterad
Publicerad

Wolfsburg besegrade Freiburg med 2-0.

Det betyder att Hedvig Lindahl, Madelen Janogy och Fridolina Rolfö vann titeln i Frauen Bundesliga.

Klubbens fjärde raka ligavinst.

– Fantastiskt roligt, skönt att kunna säkra det i god tid och nu kunna spela ut och inte känna den pressen. En enorm prestation av laget under hela säsongen, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.

Bayern München rivstartade på bortaplan mot Köln. Efter en halvtimme hade ligatvåan gått fram till 4-0, som sedan blev slutresultatet.

Men det hjälpte föga.

Ligaettan Wolfsburg gjorde vad de skulle mot Freiburg. Det blev en 2-0-vinst hemma efter mål av Maria-Joelle Wedemeyer och Pernille Harder.

Madelen Janogy, Hedvig Lindahl och Fridolina Rolfö finns i Wolfsburg och blev i dag mästare.  Det är klubbens fjärde raka ligatitel.

– Något som jag tycker är väldigt signifikativt är perfektionen som man eftersträvar hela tiden. Det spelar ingen roll om det är match eller träning så ska det vara ett perfekt utförande, berättar Rolfö som kom till den tyska mästarklubben ifjol.

– Sen vill jag även lyfta fram att i år har var vi varit väldigt effektiva. Mycket av de målchanserna vi har skapat har vi gjort mål på och bakåt har det också sett väldigt stabilt ut. Det skulle jag säga är de viktigaste faktorerna i vårt spel.

Wolfsburg har vunnit 19 av 20 ligamatcher hittills den här säsongen, en match har slutat oavgjort. Det återstår två omgångar i ligan och en cupfinal i början av Juli. Fridolina Rolfö har haft problem med en vad men är tillbaka och tränar och hoppas snart vara matchredo.

– Det känns bra. Jag har haft lite problem men nu har det gått en vecka och jag är tillbaka i träning så att jag hoppas inom kort vara tillbaka även på matchplanen. Jag ser ljust på det. Sen får vi se om det blir i helgen eller nästa helg, vi har tre matcher kvar och jag känner mig ändå trygg med att spela det sista som är kvar nu, säger Rolfö till SVT Sport.

KLIPP: Se när Rolfö avgjorde för Wolfsburg mot Frankfurt (6 juni 2020)

FLYERALARM Frauen-Bundesliga

VfL Wolfsburg

2 - 0

SC Freiburg

AOK Stadion, Wolfsburg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.