Se när Wendie Renard avgör för Frankrike sent mot Sverige på Gamla Ullevi. Foto: Bildbyrån/TV4 Play

Det såg länge ut att sluta mållöst.

Då gjorde Frankrikes Wendie Renard 1–0 sent i EM-kvalmatchen mot Sverige.

– Det är en besvikelse, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Se det matchavgörande målet i spelaren ovan.

Efter krysset på Wembley var Sverige på väg att ta en ny poäng i EM-kvalet. Men hemmamatchen mot Frankrike slutade med förlust.

Damlandslaget i fotboll

Kosovare Asllani fick ett jätteläge att ge Sverige ledningen i den första halvleken, efter ett inspel från Filippa Angeldahl.

Skottet blockerades dock nära mållinjen.

Asllani: ”Blev upphakad”

– Det var väldigt nära. Jag blev lite upphakad bakifrån men det var ett bra läge. Tyvärr lyckades de rädda på mållinjen, säger Asllani om situationen.

Den andra halvleken blev chansfattig.

Men målnollan kunde till slut spräckas av Wendie Renard i den 81:a minuten, när den franska lagkaptenen tryckte in 1–0 från nära håll.

Stökig avslutning

Avslutningen blev stökig för Frankrike. Målvakten Pauline Peyraud-Magnin skadade sig, men kunde fullfölja matchen, och några minuter senare fick Vicki Becho sitt andra gula i matchen.

Trots att fransyskorna spelade med tio spelare lyckades Sverige inte få in en kvittering och därmed har Blågult inlett EM-kvalet med en poäng på två matcher.

– Det är frustration just nu, konstaterar Jennifer Falk.

Frankrike står på sex inspelade poäng, i samma grupp som England och Irland tillhör.