Se Sveriges två jättechanser mot England Foto: Bildbyrån

Sverige spelar lika mot England – missar direktplats till EM

Sverige får fortsätta kvalspela under hösten. Mållöst mot England räcker inte för en direktplats till nästa sommars EM i Schweiz.

– Jag är otroligt besviken att vi inte lyckas säkra den här EM-biljetten idag, säger Magdalena Eriksson

Se Filippa Angeldahls två jättechanser i spelaren ovan.

Sverige blir trea i dödens grupp där England och Frankrike tar direktplatserna. Det efter 0-0 i den direkt avgörande ödesmatchen mot England.

Damlandslaget i fotboll

– De är snäppet bättre än oss i första halvlek sen försöker vi kriga oss in i matchen och gör en betydligt bättre andra halvlek men når inte hela vägen, säger Fridolina Rolfö.

Förutsättningarna inför matchen var glasklara. Sverige behövde vinna matchen för att peta ner England från andraplatsen.

Första halvlek präglades av enormt bollinnehav för lejoninnorna. Sverige kom knappt över halva plan i första halvlek. Men England kom aldrig till någon högkaratig målchans utan det var Filippa Angeldahl som hade halvlekens bästa målchans när hon testade Hannah Hampton efter en hörna.

Sverige behövde skruva upp tempot till den andra halvleken och förbundskapten Peter Gerhardsson valde att byta ut Madelen Janogy för Evelyn Ijeh.

Sakta men säkert åt Blågult sig in i matchen och inbytte talangen Rosa Kafaji valde att stå upp när hon kunde sökt en straff. Efterföljande hörna var så när på att gå in efter Linda Sembrandts nick.

Rolfö: ”Besviken”

Sen kom Sverige inte närmre än när Angeldahl provade ett vobbligt skott långt utifrån som höll på att ställa målvakten Hampton.

– Besviken. Vi försöker kriga oss in i matchen men når inte hela vägen, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.

Härnäst väntar kvalspel i ett dubbelmöte mot en nation från Nations Leagues C-grupp.

– Det är fakta. Det är lottning på fredag och då vet vi vad vi ska göra, vi får ta oss till EM den vägen, säger Gerhardsson till SVT.