Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Sveriges F17-landslag förlorade EM-premiären mot Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll i premiären av F17-EM mot Frankrike.

Mållöst i paus, men till slut blev det 3–0 till fransyskorna.

– Vi mötte ett bättre lag, säger Sveriges förbundskapten Lotta Hellenberg till förbundets hemsida.

För första gången på tio år är Sverige kvalificerat för F17-EM, som i år spelas i Estland. Det blev en tuff match mot Frankrike i öppningsmatchen i Tartu.

Sverige stod emellertid emot bra och i halvtid var ställningen fortfarande 0–0. I andra växlade fransyskorna upp och i 55:e minuten vände Liana Joseph bort två svenska backar och rann igenom.

Avslutet satt säkert till 1–0 för Frankrike. Joseph beskrivs som en säker målskytt, något som stöds av målskörden i EM-kvalet då hon gjorde åtta stycken.

”Det lever i allra högsta grad”

Frankrike ökade på både en och två gånger och matchen slutade 3–0 till fransyskorna efter ett till synes enkelt mål med kvarten kvar, som fick stänga målskyttet.

– Vi mötte ett bättre lag i dag, de har väldigt många skickliga spelare som spelar på en hög nivå. Sur förlust, men lärorikt, säger Sveriges förbundskapten Lotta Hellenberg till förbundets hemsida.

Sverige fick en tuff lottning och på onsdag väntar den andra matchen, mot England.

– Det är bara att ladda om till nästa match, det lever i allra högsta grad inför de två kommande matcherna mot England och Polen. Nu får vi hämta kraft och göra en så bra match som möjligt mot England, säger Hellenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.