Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moldes Magnus Wolff Eikrem sänkte Häcken med ett frisparksmål som påminner mycket om Toni Kroos mot Sverige i VM 2018. Foto: Bildbyrån/Viaplay

Tidigare Malmö-mittfältaren sänkte Häcken i Europa

Uppdaterad
Publicerad

Tredje gruppspelsmatchen i Europa.

Och tredje förlusten för Häcken efter en frisparkskopia från VM 2018.

– Det känns vidrigt att förlora, säger Samuel Gustafson till Viaplay.

Se Häckens kvitteringsmål och Magnus Wolff Eikrems frisparksmål i spelaren ovan.

Borta mot norska Molde föll regerande svenska mästarlaget med 1–5. Där tidigare Malmö-mittfältaren Magnus Wolff Eikrem satte två av segermålen.

Europa League

Häcken hamnade i ett tidigt underläge på Aker Stadion, men efter 21 minuters spel kom lagets första mål i såväl matchen som i Europa League-gruppspelet. 18-årige Momodou Sonko, som stod för ett hattrick i helgen mot Norrköping, bröt sig in centralt från sin vänsterkant och placerade snyggt in kvitteringen till 1–1.

Likaläget varade bara i sex minuter. Wolff Eikrem tog emot bollen utanför straffområdet och tryckte in nya ledningsmålet tätt intill Peter Abrahamssons stolpe.

Sist i gruppen

Hemmalaget utökade kort därefter sitt övertag och i början av andra halvlek blev norrmannen tvåmålsskytt. Till vänster om straffområdet satte Eikrem en frispark – ett frisparksmål som påminde mycket om Toni Kroos frisparksmål mot Sverige på tilläggstid i VM 2018.

5-1-seger till slut för Molde mot Häcken, som ligger sist i sin grupp på noll poäng efter tre matcher i klubbens första Europa-gruppspelsäventyr.

– Det känns vidrigt att förlora och att förlora med de siffrorna. Sedan finns det väl nyanser när man har lugnat sig. Men nu är man bara tilt, säger lagkapten Samuel Gustafson till Viaplay.

UEFA Europa League

Molde FK logo

Molde FK

5 - 1

BK Häcken logo

BK Häcken

Aker Stadion, Molde
Publik: 5870
Domare: Urs Schnyder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet