Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Tobias Hysén klar för IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu bekräftat av IFK Göteborg att Tobias Hysén återvänder till klubben efter två år i Kina. Hysén har skrivit på ett kontrakt som löper över 2017. ”Det var egentligen aldrig någon fråga. Jag fick ett förslag, det tog jag rakt av”, säger Hysén på klubbens hemsida.

IFK Göteborg bekräftar nu ryktena att Tobias Hysén återvänder till klubben efter två år i Kina med Shanghai East Asia. Hysén har skrivit på ett kontrakt som löper över 2017 med option på ytterligare ett år.

– Det är väl ingen hemlighet att jag under en tid haft som önskemål om att återvända till IFK Göteborg. Att det nu är klart känns underbart för min del. Jag vill passa på att tacka Stefan Selakovic och Carl Fhager som hjälpt mig och att IFK gör det här möjligt, säger Hysén i en kommentar på klubbens hemsida.

Hysén fanns med på en rasslig skype-lina under dagens presskonferens.

– Det är underbart att vara tillbaka, just nu längtar jag bara efter att få dra på mig Blåvitt-tröjan igen, säger han.

Blygsamt löneanspråk

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är nöjd med värvningen och går även in på de ekonomiska förutsättningar.

– I vanliga fall kommunicerar vi aldrig ingångna avtal, men jag vill – utan att gå in på detaljer – göra ett undantag och berätta om den acceptans Tobbe visat för de ekonomiska förutsättningar som finns i IFK Göteborg för tillfället. Han har inga krav på ”sign on fee” och likaså är löneanspråket i sammanhanget mycket blygsamt.

Hysén ansluter till truppen i samband med träningslägret i Dubai, dit IFK åker den 31:a januari och stannnar till 10:e februari.

– Jag ska bara hem och lämna av familjen, sedan åker jag till laget. Det ska bli helt fantastiskt att få träffa de andra i truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.