Toni Kroos tog avsked av fotbollen med tung EM-förlust på hemmaplan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Toni Kroos tog avsked av fotbollen med tung EM-förlust på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

En av tysk fotbolls största någonsin – Toni Kroos – tog i och med EM-kvartsfinalförlusten i går farväl till fotboll på den högsta nivån.

– En speciell form av tomhet, säger han efter matchen.

Se intervjun med Toni Kroos efter kvartsfinalförlusten mot Spanien i spelaren ovan.

Efteråt hyllades Kroos stort av den tyske förbundskaptenen Julian Nagelsmann, som inför EM lyckades locka tillbaka mittfältsstjärnan.

Fotbolls-EM

– Det är en karriär man inte kan uppskatta tillräckligt. Den framgång han haft är extraordinär – inte bara som tysk – utan i allmänhet. Han är en av de största tyska spelarna någonsin, säger Nagelsmann och lyfter honom också som person:

– Till exempel hur han pratade med laget i ett mycket svårt och sorgligt ögonblick för honom själv. Men också den vänlighet han visar mot sin familj och sina lagkamrater, det är verkligen speciellt. För mig är det större än hans sex Champions League-titlar.

Lagkamraten Joshua Kimmich:

– Jag vill tacka Toni. Tyvärr var det hans sista match och tyvärr förlorade vi. Det hade varit fantastiskt att vinna den här titeln med honom. Har jag fel eller är han den största spelaren vi har?

Välfyllt prisskåp

I och med uttåget misslyckades Kroos med att vinna en av få stora titlar han inte har sedan tidigare. I 34-åringens prisskåp finns till exempel sex Champions League-titlar, ett VM-guld och ligaguld i både Spanien och Tyskland.

Europamästerskapet

Spanien logo

Spanien

2 - 1

1-1 (Fulltid)

Tyskland logo

Tyskland

MHPArena, Stuttgart
Publik: 54000
Domare: Anthony Taylor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet