Pawel Cibicki under sin tid i Elfsborg (Arkivbild). Foto: TT

Trots fällande domen – polska klubben bryter inte med Cibicki

Uppdaterad
Publicerad

Pawel Cibicki är avstängd från internationell fotboll och fälld i hovrätten för tagande av muta och spelfusk.

Däremot är han fortfarande kontrakterad av sin polska klubb, Pogon Szczecin.

”För närvarande har domstolens dom ingen direkt inverkan på spelarens kontraktssituation”, skriver klubben på sin hemsida.

Utöver domen i hovrätten, där påföljden blev villkorlig dom, är Pawel Cibicki alltjämt avstängd från att spela fotboll. Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd stängde för ett knappt år sedan av honom från all idrottsutövning i Sverige. Något som har överklagats till Riksidrottsnämnden. Han har även stängts av i hela världen av Fifa.

Cibicki har i nuläget kontrakt med polska Pogon Szczecin, ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023. Klubben skriver på sin hemsida efter hovrättsdomen att 27-åringen fortsatt är under kontrakt och att man inväntar Fifas slutgiltiga disciplinära beslut.

”Vi har beslutat att inte komma med mer information innan Fifa kommer med sitt slutgiltiga beslut”, skriver klubbens pressansvarige, Krzysztof Ufland, i ett sms till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.