Foto: TT

Mittbackens tunga debut i USA – föll med 0-4

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen rolig debut för den svenska mittbacken Tom Pettersson i Cincinnati. Klubben tog sig an serieledarna i ”MLS is back torunament” Columbus Crew SC och förlorade med hela 4-0.

Den tidigare lagkaptenen i Östersund skrev på ett tvåårskontrakt med amerikanska Cincinnati redan i december men fick chansen först tidig söndagsmorgon svensk tid. Det skulle bli en tung premiär.

Motståndarnas första mål kom i 27:e minuten av argentinske mittfältaren Lucas Zelarayan innan Gyasi Zardes fick bli tvåmålsskytt.

Sist i tabellen

Svensken fick spela hela matchen och därmed även släppa in det sista målet i sextionde minuten. Cincinnati lyckade aldrig möta detta och blev mållösa i matchen som spelades i Florida.

FC Cincinnati är nu sist i tabellen och har förlorat samtliga tre matcher i turneringen som pågår fram till MLS start den 11e augusti. Columbus leder däremot serien efter lika många spelade matcher med två vinster och ett kryss.

Manifesterade mot rasism

USA:s fotbollsliga startade upp igen den nionde juli på Disney World i Orlando, Florida med premiärmatchen mellan Orlando och Inter Miami. Omkring 200 spelare visade sitt stöd till Black Lives Matter-rörelsen genom att bland annat sträcka upp höger näve i luften.

Även Tom Pettersson gick ner på knä och sträckte upp näven i luften inför gårdagens match.

MER MLS: Här protesterar MLS-spelarna mot rasismen (9 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.