Ordförande i Portland Thorns, Gavin Wilkinson, tvingas lämna sitt jobb. Foto: TT/BILDBYRÅN

Två klubbchefer i Portland får gå efter övergreppen i NWSL

Uppdaterad
Publicerad

Efter uppgifterna om systematiska sexuella övergrepp och trakasserier i amerikansk damfotboll sparkas två höga chefer för Portland från sina poster.

Portland har lag i den högsta damligan, NWSL, Thorns, och i herrligan MLS, Timbers. Nu sparkas ordföranden Gavin Wilkinson och ekonomichefen Mike Golub från sina poster som de hade gemensamt i de bägge klubbarna.

Så sent som tidigare i år hade Wilkinson skrivit ett nytt kontrakt med klubben.

Ägaren till Portland Thorns, Merritt Paulson, tar en paus och tar inga beslut kring laget så länge utredningen pågår.

– Gårdagens publicering av Yates-rapporten var den mörkaste dagen jag har upplevt, och jag vet att detsamma gäller för alla andra som älskar vårt lag och vår liga, sa Paulson under tisdagen, enligt ESPN.

– Jag vet att det var ännu svårare och mörkare för dem vars berättelser delades offentligt. Jag kan inte be om ursäkt nog för vår roll i ett grovt systemfel att skydda spelarnas säkerhet och de misstag vi gjorde 2015. Jag är verkligen ledsen, fortsatte Paulson.

USA:s försvarsveterans känslosamma tal: ”Vi är förskräckta och utmattade”:

Becky Sauerbrunn vill att alla inblandade ska avgå.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Becky Sauerbrunn vill att alla inblandade ska avgå. Foto: Bildbyrån/AP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.