Napoli chockade Liverpool tidigt i första halvlek. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mardrömsstart på CL för Liverpool – blev överkört av Napoli

Liverpool har haft en tung inledning på Premier League-säsongen. Och tungt var bara förnamnet i Champions League-premiären mot Napoli. Hemmalaget från Italien vann matchen med 4-1 – trots en bränd straff.

”Ett försvarsmässigt haveri” var Liverpool-ikonen Jamie Carraghers dom på Twitter efter första halvlek.

Napoli fick en drömstart på matchen när Piotr Zielinski i femte matchminuten sköt in ledningsmålet på straff efter en handssituation som James Milner var inblandad i.

Kvarten senare, straff igen för Napoli efter en VAR-granskad stämpling av Virgil van Dijk. Offret för van Dijks dobbar var Victor Osimhen, som haltandes (?) klev fram till elvameterspunkten och satsade på ett halvhårt skott till vänster. Men då gick Liverpool-målvakt Allison åt rätt håll och räddade.

Där och då hade matchen kunnat vända.

”Inte sett många sämre halvlekar”

I stället fortsatte mardrömmen för Liverpool när Napoli inte bara utökade med ett, utan två mål till, innan halvtid.

3-0-målet var en uppvisning av Khvicha Kvaratskhelia, som snett inåt bakåt passade fram en frispelad Giovanni Simeone – som enkelt kunde peta in sitt debutmål i Napolitröjan.

Domen mot Liverpool var inte nådig i halvtid. ”Inte sett många sämre halvlekar än denna under Klopp. Ett försvarsmässigt haveri” skriver Liverpool-legendaren Jamie Carragher på Twitter.

Tungt även i Premier League

Och i andra fortsatte Napolis utskåpning rätt så omgående efter avspark. Piotr Zielinski blev tvåmålsskytt när han satte 4-0, även om Luis Diaz bara någon minut senare reducerade för Liverpool till 4-1.

Med halvtimmen kvar gjorde tränare Jürgen Klopp ett trippelbyte (ut Milner, Salah, Firmino och in Thiago, Jota, Nunez) men fick inte mer utdelning.

Liverpool har inte fått den start på säsongen som förväntats. I Premier League har det engelska topplaget vunnit två av sex matcher och ligger just nu på en sjundeplats. Det är en placering längre ner än Chelsea, som tidigare under onsdagen meddelade att de sparkar tränaren Thomas Tuchel.