Alexandra Popps osannolika succé

Uppdaterad
Publicerad

Alexandra Popp missade både EM 2013 och 2017 på grund av skador, och höll på att missa mästerskapet även 2021 – men då sköts det upp på grund av corona.

Ikväll gjorde tyskan sitt tredje mål i turneringen när Tyskland vann med 3–0 mot Finland.

– Vi är här för att göra Finland stolta igen, sa Finlands förbundskapten Anna Signeul inför matchen.

Om de lyckades?

Fotbolls-EM

Det tog åtminstone till minut 40 innan Tyskland spräckte Finlands målnollan. Högerbacken Giulia Gwinn slog ett inlägg som nådde vänsterbacken Sophia Kleinhernes panna, och 1–0 var ett faktum.

Popp historisk

Tysklands andra mål var snarlikt det första, men innehöll andra huvudpersoner. Inbytta Kathrin Hendrich slog in bollen från högerkanten och Alexandra Popp kunde nicka in sitt tredje mål i turneringen.

31-åringen blev därmed den andra spelaren i historien att göra mål i samtliga gruppspelsmatcher i ett EM. Den första var Beth Mead, som fullbordade bedriften under Englands match mot Nordirland under gårdagen.

Första landslagsmålet

Innan matchen var slut han Frankfurtspelaren Nicole Anyomi också göra sitt första landslagslagsmål efter ett fint avslut.

Tyskland vinner grupp B och möter Österrike i kvartsfinal på torsdag 21.00.

KLIPP: Kleinherne gör 1–0 för Tyskland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet