Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när en 10-årig pojke springer in på planen för att ta bild med Ronaldo. Foto: Bildbyrån

Uefa bötfäller Tyskland efter selfie-sökande planstormare

Uppdaterad
Publicerad

Uefa har bötfällt turneringsarrangören Tyskland för att ha misslyckats med att stoppa selfie-jagare från att komma in på planen för att ta bilder med Cristiano Ronaldo vid EM.

Uefa publicerade en rad disciplinära beslut i måndags som inkluderade två böter på totalt 20 000 euro, ca 228 000 kronor, för det tyska fotbollsförbundet, enligt AP.

Anklagelserna gällde ”ordning och säkerhet” vid spel och ”skydd av spelområdet” vid Portugals matcher mot Tjeckien och Turkiet.

Fotbolls-EM

Flera fans har stormat planen för att ta bilder med Ronaldo under och efter matcher.

Den portugisiske stjärnan poserade för en bild med en ung pojke men blev påtagligt frustrerad över de upprepade säkerhetsmisstagen under matchen mot Turkiet.

Uefa meddelade då att de skulle se över och öka säkerheten på arenor.

Efter ett kort bråk mellan Georgiens och Turkiets fans på stadion innan matchen i Dortmund, meddelade Uefa böter på 30 000 euro, ca 342 000 kronor, för det georgiska fotbollsförbundet och 25 000 euro, ca 285 000 kronor, för Turkiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet