Frankrikes missräkning – kryssade mot Ukraina

I onsdags spelade Frankrike chockartat oavgjort mot Bosnien-Hercegovina.

I kväll upprepade sig historien – dock mot Ukraina på bortaplan, i en match som slutade 1-1.

Mykola Sjaparenko fick göra sitt första mål för hemmalaget och spelaren brast ut i tårar efteråt.

Frankrike har haft svårt att leva upp till förväntningarna på sistone. För några dagar sedan blev det bara 1-1 hemma mot Bosnien-Hercegovina, då efter att Jules Koundé blev utvisad i den andra halvleken.

Men när det franska herrlandslaget kryssade mot Ukraina under söndagskvällen fanns inget numerärt underläge att skylla på.

Hemmalagets Mykola Sjaparenko blev matchens stora man. Han avlossade ett missil-liknande skott som letade sig in bakom Hugo Lloris minuten före halvtidspausen. Fullträffen var spelarens första mål i landslagströjan och glädjen var påtaglig – Sjaparenko brast ut i tårar efter sitt mål.

Och det skulle räcka till en tung poäng.

Frankrike studsade visserligen tillbaka i den andra halvleken och fem minuter in hade Anthony Martial gjort kvitteringsmålet. Gästerna fortsatte att ösa på i slutminuterna – dock utan resultat och matchen slutade oavgjort.

Missräkningen av Frankrike är stor, men landslaget leder fortsatt grupp D på nio poäng, fyra fler än Finland på andraplats. De sistnämnda har dock spelat två matcher färre.

KLIPP: VM-kval – hör förbundskaptenens tankar efter matchen (3 september 2021)