Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Total eufori när Ungern avgjorde i den tionde tilläggsminuten. Foto: Angelika Warmuth / BILDBYRÅN

Ungern säkrade segern i den tionde tilläggsminuten

Uppdaterad
Publicerad

I början av tilläggstiden sköt Kevin Csoboth i stolpen. I den tionde tilläggsminuten sköt Csoboth Ungerns segermål mot Skottland med 1–0.

– Det viktigaste är att vi vann matchen. Jag visste att vi skulle få en till chans efter stolpskottet. Det var ett fantastiskt lagarbete. Vi är glada över segern som kom till tack vare den fantastiska stöttningen från våra fans, säger Csoboth enligt det ungerska fotbollsförbundet.

Skottland hade radat upp chanser för att göra ett segermål när Ungern stack upp och bollen spelades in snett inåt bakåt där Csoboth dök upp och slog till direkt för EM:s senaste segermål. Det blev vild glädje men ännu kan inte en åttondel räknas in för Ungern som nu får vänta in andra resultat.

Fotbolls-EM

Laget har tre poäng men –3 i målskillnad där de fyra bästa grupptreorna går vidare.

Efter att ungraren Barnabas Varga fördes ut på bår, vilket gav den långa tilläggstiden, öppnades matchen. Efteråt firade laget med Vargas tröja nummer 19.

VAR-koll i samband med skadan

Samtidigt med att Varga behandlades kontrollerade VAR-rummet en eventuell straff för Ungern men den gav inget.

I slutminuten av ordinarie tid hade Ungerns Andras Schäfer ett tungt avslut från högerkanten som gav en hörna. Bara någon minut senare var Dominik Szoboszlai framme i ungefär samma läge med ännu ett tungt skott.

Ännu närmare från samma position kom Kevin Csoboth som sköt klockrent i den bortre stolpen men han skulle få sista ordet.

Europamästerskapet

Skottland logo

Skottland

0 - 1

Ungern logo

Ungern

MHPArena, Stuttgart
Publik: 46685
Domare: Facundo Tello

Skotsk uttåg igen:

För tolfte gången på lika många försök i ett VM eller EM misslyckades Skottland med att gå vidare från gruppen.

– Vi gav allt. Vi visste att vi var tvungna att vinna den här matchen, men båda lagen var tvungna att vinna. Det kommer att ta lång tid att komma över den här förlusten, säger den skotske kaptenen Andy Robertson.

– I dag och under lång tid måste vi tyvärr bearbeta detta. Kvällen var förödande för oss, grabbarna är helt urlakade. Men det är upp till oss att få dem på fötter och det kommer att ske sakta men säkert. Men tack till alla där hemma för vi kände att alla slöt upp bakom oss och vi kände förväntningarna – förlåt för att vi svek er.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet