Robert Vilahamn Foto: Bildbyrån

Klart: Robert Vilahamn tar över Häcken

Uppdaterad
Publicerad

BK Häcken har gjort klart med en ny tränare.

Klubben bekräftar att Robert Vilahamn tar över efter Mats Gren.

– Långsiktigt gör vi detta för att nå den utveckling vi vill framåt, säger sportchefen Martin Ericsson till klubbens hemsida.

Under gården rapporterade GT att Mats Gren tvingas lämna sitt uppdrag som huvudtränare för BK Häcken. SVT Sport sökte Gren som i ett sms hänvisade till sportchefen Martin Ericsson.

”Du får fråga Martin Ericsson om det, det är deras beslut. Jag är i utlandet”, skrev han.

Nu bekräftar Häcken att man valt att inte förlänga Grens avtal när det går ut vid årsskiftet samt att Robert Vilahamn, som just nu är assisterande tränare i herrlaget, blir ny huvudtränare.

– Långsiktigt gör vi detta för att nå den utveckling vi vill framåt. Kortsiktigt ser vi att vi behöver fylla på med ny energi och hitta ny kraft i laget, för att verkligen ge oss själva chansen i de fyra matcher som återstår av gruppspelet i Champions League, och därför gör vi den här förändringen nu direkt, säger sportchefen Martin Ericsson till klubbens hemsida.

Det var Sportbladet som var först med att rapportera om att Vilahem tar över huvudansvaret i damlaget.

Förde klubben till SM-guld 2020

Vilahamn tar över med omedelbar verkan och kontraktet sträcker sig till och med 2023.

– Robert har varit i klubben i två år, han är en trygg person med en intressant profil, som vi känner är redo att vara huvudtränare på elitnivå, säger Ericsson.

57-årige Gren tog över rollen som huvudtränare för BK Häcken, klubben som då gick under namnet Göteborgs FC, inför fjolårssäsongen. Gren tog, tillsammans med laget, ett SM-guld år 2020.

BK Häcken placerar sig på andraplats med två omgångar kvar att spela. Årets SM-guld har redan kammats hem av Rosengård, som ligger på förstaplats med sju poängs försprång.

SVT Sport har sökt sportchef Martin Ericsson, klubbchef Marcus Jodin och kommunikationschef Malin Fahlén men utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.