Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Janne Anderssons tränarkarriär. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Uppgifter: Peter Wettergren kan följa med Janne Andersson till Nigeria

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson uppges vara aktuell för Nigerias landslag.

Det som kan sätta stopp är att svensken inte är tillgänglig för Afrikanska mästerskapen.

Och Peter Wettergren sägs vara lösningen.

Det svänger fort inom fotbollen.

Enligt uppgifter är Janne Andersson så gott som klar för Nigerias landslag samt att han isåfall kommer att ta med sig två assisterande förbundskaptener.

Det som sätter käppar i hjulet? 61-åringen har andra åtaganden som gör att han inte är tillgänglig för kvalmatcherna till Afrikanska mästerskapen.

BBC menar dock att en lösning skulle kunna vara att Peter Wettergren, tidigare assisterande förbundskapten och nu teknisk direktör på SvFF tar hand om de två matcherna tiillsammans med det nigerianska förbundets tekniske chef Augustine Eguavoen.

”Peter Wettergren har fullt fokus på sitt uppdrag som teknisk direktör på Svenska Fotbollförbundet. Att Peters namn nämns i olika sammanhang är naturligt, han är en kompetent och erfaren fotbollstränare”, skriver Kim Källström i ett meddelande till SVT Sport.

Han är förstahandsval

Hervé Renard, tidigare förbundskapten för det franska damlandslaget uppges vara Nigerias förstahandsval. Men hans löneanspråk anses vara för högt.

Det återstår alltså att se om Andersson följer i Lars Lagerbäcks skor.

Janne Andersson var svensk förbundskapten i sju år, innan dess tränade han bland annat IFK Norrköping (som han ledde till SM-guld 2016) och Halmstad.

SVT Sport söker Janne Andersson, och Peter Wettergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.