Jesper Karlström och Robin Quaison in i startelvan. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Uppgifter: Så startar Sverige mot Polen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir fyra ändringar i Sveriges startelva mot Polen i kväll –  Jesper Karlström, Robin Quaison, Emil Krafth och Ludwig Augustinsson startar alla i kvällens match, uppger Fotbolldirekt.

I kväll avgörs Sveriges VM-öde när en direkt avgörande kvalmatch på bortaplan i Polen väntar.

Enligt uppgifter till Fotbolldirekt så gör förbundskapten Janne Andersson fyra förändringar i det svenska laget jämfört med segermatchen mot Tjeckien i torsdags.

I backlinjen är Emil Krafth och Ludwig Augustinsson helt väntat tillbaka i från start efter avstängning respektive sjukdom.

Karlström utropstecknet

På mittfältet sticker dock Jesper Karlström, som debuterade för Sverige i tävlingssammanhang mot Tjeckien, ut som ett stort utropstecken.

Albin Ekdal, som tidigare varit Janne Andersson givna centrala mittfältare, kunde inte träna med resten av laget dagen före match vilken öppnar för ett byte på innermittfältet.

Karlström, som tillvardags spelar i den polska storklubben Lech Poznan, kan förvisso den polska fotbollen väldigt bra vid det här laget, men konkurrensen på mitten är tuff från Mattias Svanberg som spelar vecka in och vecka ut i Serie A-laget Bologna.

I anfallet verkar Robin Quaison, som gjorde segermålet mot Tjeckien, få förtroende från start vilket startar en kedjerekation där Dejan Kulusevski flyttas ner på yttermittfältaren och Viktor Claesson ut på bänken.

Den officiella startelvan presenteras en dryg timme innan matchstart 20.45.

Sveriges startelva

Robin Olsen

-

Emil Krafth (!)

Victor Nilsson Lindelöf

Marcus Danielsson

Ludwig Augustinsson (!)

-

Dejan Kulusevski

Kristoffer Olsson

Jesper Karlström (!)

Emil Forsberg

-

Robin Quaison (!)

Alexander Isak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.