Enligt uppgifter kommer Therese Sjögran lämna Rosengård för Manchester City. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Uppgifter: Therese Sjögran blir ny fotbollschef för Manchester City – lämnar Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Efter nio år som sportchef i Rosengård lämnar Therese Sjögran klubben efter säsongen, enligt uppgifter till SVT Sport.

Enligt The Athletic är hon klar för engelska storklubben Manchester City.

– Vi har inga kommentarer just nu, vi behöver prata med Sjögran, säger Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson till SVT Sport.

Sjögran sade i intervjuer 2023 att hon såg slutet på sin sportchefskarriär i Rosengård, där hon tillträdde 2015 direkt efter den aktiva spelarkarriären i klubben.

Men sen dess har Rosengård vänt fiaskosäsong till den bästa ligasäsongen någonsin som ett svenskt klubblag har gjort i damallsvenskans historia.

Trots det har 47-åriga Sjögran bestämt sig för att den här säsongen blir hennes sista i Rosengård, enligt SVT Sports uppgifter.

Blir fotbollschef i damlaget enligt uppgifter

Enligt ansedda The Athletic, är det England och storlaget Manchester City som väntar, där Sjögran kommer utses till ny fotbollschef för damlaget.

Sjögran efterträder isåfall Niels Nielsen i rollen och kommer jobba nära damlagets huvudtränare Gareth Taylor.

Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Jag har inga kommentarer, säger han.

”Stort intresse för våra spelare och ledare”

Vad har Sjögran, oavsett vad som händer, betytt för Rosengård?

– Sjögran har varit i klubben i jättemånga år. Hon har varit en otroligt framgångsrik spelare och en framgångsrik sportchef. Både hon och Caroline Seger är två starka personligheter som vi är tacksamma över, säger Wifvesson.

Enligt honom har Rosengårds rekordsäsong i damallsvenskan inte gått fotbollsvärlden obemärkt förbi.

– Jag tror inte det någonsin varit så stort intresse för våra spelare och ledare. Man ser ser hur fönstren öppnar sig i Europa och Norden.

Hade rekordet – fram till Seger tog över

Manchester City toppar just den engelska ligan WSL och bjöd på en riktig skräll i Champions League för en vecka sedan när de slog Barcelona med 2-0.

Som spelare var Sjögran fram till 2021 den som hade spelat flest landskamper för Sverige (totalt 214) innan Caroline Seger gick förbi och blev den nya rekordhållaren.

SVT Sport söker Therese Sjögran för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.