Foto: Bildbyrån

Utsedd till VM:s tredje bästa spelare – klar för Manchester City

Uppdaterad
Publicerad

Rose Lavelle var en av stjärnorna i det amerikanska laget som vann VM-guld i fjol och blev utsedd till turneringens tredje bästa spelare.

Nu har 25-åringen skrivit på för den engelska klubben Manchester City.

– Det kommer bli en rolig utmaning, säger hon till BBC.

Mittfältsstjärnan, Rose Lavelle, som gjorde mål i VM-finalen mot Nederländerna i fjol, har skrivit på för Manchester City.

– WSL är en riktigt bra liga som bara blir bättre och bättre. Ligan attraherar många bra spelare, säger Lavelle till BBC.

Lavelle har precis skrivit på för den amerikanska klubben OL Reign. Hon lämnar innan hon hunnit spela någon match för att testa lyckan i Europa och få chansen att spela Champions League.

– Manchester City är en väldigt bra klubb både på dam- och herrsidan. De har enorma resurser. Jag har inte så bra koll på staden ännu men jag vet att fotbollskulturen är otrolig och det var något jag ville vara en del av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.