Arnaut Danjuma jublar efter sitt 1-0-mål. Foto: Bildbyrån

Villarreal överlägset mot Bayern München

Villarreal skrällde mot Bayern München och vann den första kvartsifinalen i Champions League med 1-0 hemma på Estadio de la Cerámica (El Madrigal). Segern var välförtjänt och spanjorerna var närmare 2-0 och 3-0 än en kvittering från den tyska storklubben.

– Det var mycket snack om att de var favoriter och att de skulle ta ett stort steg mot semifinalen i kväll men vi kom ut väldigt hungriga och ödmjuka. Det är ingen tvekan om att de är ett av världens bästa lag men vi gjorde en bra match och kunde gjort fler mål, säger Villarreals Giovani Lo Celso enligt AP.

I slutminuterna stod fansen, många i munskydd, upp och sjöng och vevade med sina gula flaggor, smeknamnet är ”Den gula ubåten”.

Redan efter åtta minuter gav Arnaut Danjuma Villarreal ledningen, vilket blev segermålet. Efter snabba fina kombinationer vinklade han in 1-0 efter ett direktskott från Daniel Parejo. Giovani Lo Celso bäddade för målet med en perfekt avvägd yttersida från kortlinjen snett inåt bakåt. De tre skapade ständig oreda i Bayerns försvar.

Mål avvinkat efter VAR-granskning

Strax före pausen trodde många att Francis Coquelin gett Villarreal 2-0 efter ett fint högt skott från vänstersidan som gick över Manuel Neuer och in via den bortre stolpen. Men händelsen VAR-granskades och det visade sig att Coquelin var ett par decimeter offside.

Bayern gjorde en slät figur och släppte till mängder med målchanser och ska vara glada för att det bara blev förlust med 0-1 inför returen i München nästa vecka.

Det var Bayerns första förlust på de 22 senaste Champions League-matcherna. 2017 förlorade man mot Paris SG, som då tränades av Unai Emery. I kväll stod han vid Villarreals bänk.

KLIPP: Blodiga scener när Zlatan Ibrahimovic skallade ihop med Gary Medel