Nilsson Lindelöf dementerar lånerykten: ”Inget snack om det”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslandslagets mittback Victor Nilsson Lindelöf spelade 17 matcher i Premier League under sin debutsäsong i Manchester United. Under våren har det ryktats om en utlåning från storklubben, men enligt honom själv är det inte aktuellt.

– Det är inget snack om det. Folk skriver hela tiden. Jag tillhör United och där kommer jag att spela, säger han till SVT Sport.

Idag samlades landslaget i Båstad för att inleda VM-förberedelserna på riktigt. Då är Nilsson Lindelöf en av nyckelspelarna.

I Manchester United har han däremot gått in och ut ur startelvan ända sedan han kom till klubben för cirka 350 miljoner kronor förra sommaren.

Herrlandslaget i fotboll

Själv är han nöjd med det första året i Manchester.

– Det var min första säsong där och jag har utvecklats väldigt mycket både som spelare och människa. Det var en väldigt nyttig säsong och jag ser fram emot att komma tillbaka dit och jobba vidare, säger 23-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet