Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zecira Musovic om stödet efter USA-matchen: ”Surrealistiskt” Foto: Bildbyrån

Zecira Musovic efter hyllade insatsen mot USA: ”Lever min dröm”

Uppdaterad
Publicerad

Surrealistiskt.

Det är ett av orden som Zecira Musovic använder när hon beskriver stödet efter USA-matchen.

– Jag kan inte ta in att det är mig de skriver om, säger målvakten till SVT Sport.

Zecira Musovic stod för en monsterinsats mellan stolparna när Sverige slog ut USA ur VM, och därefter har hyllningarna inte låtit vänta på sig. Några dagar senare har hon fortfarande svårt att ta in allt.

– Det har varit väldigt händelserika dagar. Jag är väldigt tacksam och glad över stödet jag har fått. Det har varit ett fantastiskt stöd från så många. Jag kan inte ta in att det är mig de skriver om. När jag får sånt här stöd från så många håll, så känns det smått surrealistiskt att det är mig det handlar om, säger hon.

Damlandslaget i fotboll

Följarantalen på sociala medier har skjutit i höjden – och hejaropen har kommit från supportrar, bekanta och lagkamrater. Men viktigast för Musovic själv är stödet från familjen.

– Jag har haft en fantastisk karriär hittills, med många utmaningar längs vägen. Många har ifrågasatt, men jag har alltid varit trygg med att jag har en familj som stöttar mig och jag har alltid haft en tro på att det kommer ge med sig en dag. Så det är jag otroligt stolt över, säger hon.

”Vi gjorde det”

Vem var den första du ringde efter matchen?

– Det var mamma såklart. Hon sa: ”Vi gjorde det” och var så stolt. Det var en stor dag, inte bara för mig.

Lever du din dröm?

Lite så, jag lever båda min och brorsans dröm. Vem hade kunnat tro det när man var tolv och satt och sa att man skulle spela för Sverige en dag?, säger landslagsmålvakten med ett leende.

Sveriges nästa VM-match är kvartsfinalen mot Japan, som spelas med avsparkstid 09.30 på fredag.

Se höjdpunkter från VM i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet