Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zecira Musovic om berg- och dalbanan till karriär. Se klipp. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT/TT

Zecira Musovic: ”Har ett ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

I damlandslaget är Zecira Musovic firad målvaktsstjärna. I Chelsea stod hon de tre sista direkt avgörande matcherna när klubben bärgade ligaguld.

Även utanför planen har hon blivit en stjärna.

– Jag har ett ansvar att bana vägen för nästa generation, säger hon till SVT Sport.

Inför VM 2023 var det aldrig säkert att Zecira Musovic skulle vara förstamålvakt. Men hon gjorde succé och Sverige åkte hem med bronset.

I klubblaget Chelsea har hon delvis varit petad till förmån för Hannah Hampton. Men under säsongens tre sista och direkt avgörande matcher fick hon förtroendet – och Chelsea tog ligaguldet.

Damlandslaget i fotboll

Utanför planen har hon också en betydande roll och hon gör sitt yttersta för att försöka stärka dam- och flickfotbollen.

– Jag har hittat att det kanske är det som driver mig framåt och ger mig mest energi. Att jobba på gräsrotsnivå där det kanske inte syns eller hörs, det är det jag älskar mest och ger mest till de runtom.

Men att ha över 300 000 följare på sociala medier innebär en hel del arbete – och meddelanden från unga supportrar som hon inte har tid att svara på.

– Det blir väldigt mycket. Jag blir väldigt glad och varm i hjärtat. Önskar jag kunde svara på varenda en men då hade jag behövt ett heltidsarbete som sociala medier-ansvarig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet