Zlatan fortsätter i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Det har diskuterats och nu svarar Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter i landslaget.

– Jag vill spela så länge jag kan, säger Zlatan på presskonferensen efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic hoppade in med tio minuter kvar av ödesmatchen mot Polen. Han kunde emelllertid inte uträtta något av värde och 2–0 till Polen stod sig.

– Alla är besvikna och deppiga, men det är normalt när man förlorar. Alla vill spel VM och uppleva det, men tyvärr blir det inte så.

Zlatans framtid i landslaget har varit ett ämne för diskussion. Efter matchen svarade han själv på hur han ser på framtiden i blågult.

– Det hoppas jag, så länge jag kan hålla mig frisk och bidra så hoppas jag, säger han i C more efter matchen och fortsätter:

– Det är inget man svarar nu på.

Daniel Nannskog: ”Man ska aldrig räkna ut Zlatan”

SVT Sports Expert Daniel Nannskog tycker att man ska ta ett beslut utifrån Zlatans fysiska form.

– Man kan aldrig räkna ut Zlatan. Så som det har varit den här våren med den skada och han inte har spelat så mycket, säger Nannskog.

– Det är klart att det inte blir optimalt att få in honom då och använda någon minut och han är inte i den här monsterformen som han behöver vara i. Jag tror man ska hålla det öppet och se hur hans kropp ser ut framöver innan man tar något beslut om vidare landslagsspel.

Zlatan: ”Jag vill spela så länge jag kan”

På presskonferensen efter matchen pratade Zlatan återigen om framtiden.

– Så länge jag kan, jag har inte sagt det till Janne, men jag önskade att jag hade träffat Janne innan jag gjorde det, då hade jag varit en helt  annan spelare, ett djur.

 – Jag vill forsätta göra det så länge jag kan och inte ångar mig i efterhand att ”jag skulle ha spelat lägre”, jag kör så länge det går.

Sommaren 2024 spelas EM i Tyskland, det är oklart om Zlatans finns med då.

– Det är för långt fram att blicka om jag en spelar fotboll, jag går mer efter läget, hur jag känner mig, så länga jag kan prestera, vi får se vad som händer hemma i klubblaget, jag vill spela så länge jag kan, säger han.

– Först måste jag känna mig frisk, när det känns bra kan jag prestera, jag kan inte komma halvskadad, men det gäller även Milan, när du spelar ska du må bra, säger Zlatan på presskonferensen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.