Zlatans revansch efter självmålet

I sin första match från start på fem månader gjorde Zlatan Ibrahimovic först en assist. Sedan ett självmål. Och så slutligen: en efterlängtad fullträff.

Zlatans mål – i rätt kasse – kom på stopptid, i en match som Milan efter mycket dramatik vann med 4-2.

Det var den 9 maj som Zlatan Ibrahimovic senast startade en fotbollsmatch. Då gick svensken ut med en knäskada mot Juventus.

I kvällens bortamöte med Bologna var Zlatan tillbaka från start för Milan – och det med besked.

En assist, ett självmål och så slutligen ett efterlängtat mål blev svenska stjärnans facit under kvällen, som även bortsett från Ibras prestationer var ett drama utöver det vanliga.

Zlatan inledde med assist

Milan tog ledningen när Zlatan Ibrahimovic spelade fram Rafael Leao. Några minuter senare: nästa smäll för Bologna när Adama Soumaoro fick rött kort efter att ha dragit ner Rade Krunic i ett friläge. Och innan halvleken var över: 2-0 Milan genom Davide Calabria.

Sedan började en andra halvlek än mer dramatisk – nu återigen med Zlatan i blickfånget.

Bologna hade hörna och den som hoppade högst för att avstyra det hela var Ibrahimovic, bara för att i nästa sekund vända sig om och inse att bollen hade gått in i det egna målet.

Andra röda kortet för Bologna

Med en man mindre på plan, men luft under vingarna efter Zlatans själmål, lyckades Bologna bara tre minuter senare kvittera till 2-2 genom Musa Barrow.

Men som att det inte var nog fick Bologna med halvtimmen kvar att spela sitt andra röda kort, efter att Roberto Soriano gått hårt i en tackling på Milans Fodé Ballo-Touré.

Bologna inledde därefter en närmast omöjlig uppgift: att inte släppa in fler mål trots hela två man mindre på planen. Det visade sig vara laget övermäktigt, för i 84:e matchminuten dundrade Ismael Bennacer in 3-2 till bortalaget.

Och innan matchen var över fick alltså Zlatan sin revansch, när han på stopptid placerade in det där efterlängtade comeback-målet, i rätt kasse denna gång, och fastställde slutresultatet 4-2 till Milan.

KLIPP: Här firar ”Foppa” 30 med nytt straffmål