Se Henrik Larsson i semifinalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Henrik Larsson i semifinalen. Foto: Bildbyrån

Henrik Larsson utslagen i semifinalen på 100 meter

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Larsson slutade sexa i den tredje semifinalen på 100 meter vid VM i Budapest. Han fick tiden 10,20 och var sju hundradelar från sitt eget svenska rekord.

– Det var lite kraftlöst på andra halvan, det kändes bättre i går men 10,20 i minus 0,3 är ändå bra men jag har lite att jobba på under den andra halvan. Jag är nöjd med starten, säger Larsson till SVT Sport. Han ska nu träna upp sprintuthålligheten.

Jamaicanen Oblique Seville vann avstannande på 9,90. Larsson hade sämst års- och personbästa och fick en fin framgång genom att slå två motståndare. Det hade behövts 10,01 för att ta sig till final. I gårdagens försök hade Larsson 10,16.

Henrik Larsson: ”Jag har många VM framför mig”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Larsson: ”Jag har många VM framför mig” Foto: SVT

”Har många VM framför mig”

– Jag fick ett okej lopp i semin, det var kul att komma dit, och jag har tiden för mig och har många VM framför mig, säger 23-åringen som tror att han kommer att peaka som 28-åring.

I den första semifinalen imponerade Noah Lyles stort och hann med flera gester innan han sprang i mål på 9,87, vilket var en tangering av hans årsbästa. 

I den andra semin vann Christian Coleman, som haft en dopningsavstängning för bristande vistelserapportering, på 9,88. Den regerande världsmästaren blev utslagen efter att ha sprungit på 10,02.

Finalen avgörs 19.10 i kväll.

Till resultaten.

SE MER: Höjdpunkter från friidrotts-VM i Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet