Maja Nilsson. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

24-åriga Maja Nilsson avslutar karriären – skador sätter stopp

Uppdaterad
Publicerad

Höjdhopparen Maja Nilsson, 24, avslutar sin karriär.

Skadorna sätter stopp.

– Luften har gått ur mig lite, säger hon i ett pressmeddelande.

2021 slog hon sitt personbästa när hon hoppade 1.96. Men det blev även året där skadan som skulle sätta stopp för karriären uppstod.

Maja Nilsson drabbades av en knäskada som hon aldrig lyckades komma tillbaka ifrån. Och nu, tre år senare, tar hon alltså beslutet att ge upp karriären, trots att hon endast är 24 år.

– Jag har haft problem med mitt knä sedan 2021 och jag har brottats med det sedan dess. Det har inte blivit så bra som jag hade hoppats att det skulle bli och nu har luften gått ut mig lite, säger hon i ett pressmeddelande.

– För att jag ska känna att det är värt att hålla på vill jag kunna prestera så bra som möjligt och jag har inte kunnat göra den träningen som krävs för det. Det har tagit bort glädjen som har varit den största anledningen till att hålla på. Jag har älskat det.

Sista tävlingen blev SM i år, där hon vann guld. Hon har representerat Sverige under OS, VM och EM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.