Andreas Kramer vann sin semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer är klar för EM-final efter en uppvisning i semifinalen på 800 meter. Han vann sitt heat på tiden 1.48,37.

– Jag är jättenöjd, säger han till SVT Sport.

Andreas Kramer, 25, använde sig av en för honom ovanlig taktik i semifinalen. Han inledde med att lägga sig långt bak i fältet för att sedan avancera under det andra varvet.

På målrakan tog han sig upp från en femteplats till att vara först i mål. Han vann heatet knappt före italienaren Simone Barontini och fransmannen Benjamin Robert.

– Vi satt i två timmar i går kväll och snackade. Det blev egentligen exakt så som vi snackade också. Det känns skönt att det svarar på slutet, säger Kramer.

SVT Sports expert Christian Olsson om taktiken att avvakta i början:

– Det är en ganska riskabel taktik, men när den går i lås är den genial.

De tre främsta per semifinal plus två tider gick till söndagens final. I det senaste Europamästerskapet, i Berlin 2018, tog Kramer silver. Det ska han nu försöka försvara eller förbättra i München.

Kramer har ett personbästa på 1.44,47 från 2020. Det är även svenskt rekord.

Personbästa av Hermansson

Hanna Hermansson kom in på en fin sjundeplats i 1500-metersfinalen. Hon satte personbästa med drygt en halv sekund då hon fick tiden 4.05,76 efter en imponerande spurt.

– Jag är jättenöjd. Det var kul att få slå så många bra löpare, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Spurten är min starka sida, så det var bara att ligga där bak och vänta.

Den brittiska stjärnan Laura Muir vann på tiden 4.01,08. Silvret gick till Ciara Mageean, Irland, och bronset till polskan Sofia Ennaoui.

Emil Blomberg tia

Emil Blomberg blev tia i finalen på 3000 meter hinder med tiden 8.33,09.

Segern gick till finländaren Topi Raitanen som vann före den italienska duon Ahmed Abdelwahed och Osama Zoghlami. Guldet var Finlands andra i mästerskapet.

KLIPP: Kramer efter semin: ”Min första vinst på internationella scenen i år”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.