Alhaji Jeng: En sensationell prestation

Uppdaterad
Publicerad

I går tog Isak Hughes silver på 100 meter i U18-EM.

En sensationell prestation, enligt SVT Sports expert Alhaji Jeng.

– Sverige brukar hävda sig i hopp och kast, men det är inte ofta som Sverige producerar bra sprinters, säger Jeng.

På tiden 10,36 knep Isak Hughes silvret när finalen på 100 meter avgjordes på U18-EM i Jerusalem, Israel, under tisdagen. Den svenske 17-åringen vara bara fyra hundradelar från guldet som polacken Marek Zakrzewski vann på 10,32.

– Det är en sensationell prestation han gör. Sverige brukar ofta hävda sig i hopp och kast och kanske också på medeldistans, 800 och 1500 meter. Men det är inte ofta som Sverige producerar bra sprinters om man jämför med de andra grenarna, säger SVT:s expert Alhaji Jeng.

10,36 är den snabbaste tiden i Sverige på 100 meter för både P17 och P19.

– En jättefin tid. Han hade 10,39 i semifinalen så att han plockar fram det där lilla extra i finalen, när det är lite mer spänt, det är också en dimension till.

Vad tror du om hans framtid?

– Förutsättningarna finns där men från junior till senior ska man öka mängden träning och det är också individuellt hur man klarar de bitarna. Jag vill inte vara negativ men inte heller sätta megapress på honom. Men det ser ser ljust ut onekligen.

SVT sänder U18-EM i friidrott. Se dagens sändning här med start klockan 16.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.