En delad bild som visar en idrottare som sitter på knä på en grön idrottsbana och håller upp en skylt med namnet ”Duplantis” och siffran ”6.26”. I bakgrunden syns en digital resultattavla och en modern arena. Den andra sektionen visar en ansiktsbild med ospecifik bakgrund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Exakt hur högt kan Armand Duplantis hoppa? SVT Sports expert Alhaji Jeng har svaret i klippet ovan. Foto: Bildbyrån/SVT

Alhaji Jeng om Armand Duplantis: Så högt kan han hoppa

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Armand Duplantis alla världsrekord ser inte ut att ta slut. Friidrottsvärldens kanske största stjärna känner sig dessutom starkare än någonsin.

– Jag ser inget stopp i hur högt Armand Duplantis kan hoppa, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Friidrottssäsongen är över och atleterna laddar just nu om inför kommande säsong. En som kan kvittera ut ett mycket väl godkänt betyg är svenske stavhoppstjärnan Armand Duplantis.

”Mondo” slog nämligen tre världsrekord, vann VM- och OS-guld – allt under 2024. Han känner sig dessutom starkare än någonsin.

– Jag har en bättre känsla med staven, bättre koll på min kropp och är lite proffsigare än jag varit förut, säger han i nya SVT-programmet Mondo och rekorden.

Före detta stavhopparen och numera expert för SVT Sport, Alhaji Jeng, anser att Duplantis har fler världsrekord inom räckhåll.

I klippet ovan berättar Alhaji Jeng hur högt han tror att ”Mondo” kan hoppa.

Se Mondo och rekorden på SVT Play här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.