Andreas Kramer hoppas på revansch från inomhus-EM för ett år sedan. Foto: Bildbyrån

Kramer: ”Vill hellre vara den som ger en smäll”

Uppdaterad
Publicerad

Inomhus-EM i fjol slutade snöpligt i semifinalen för Andreas Kramer som blev stängd av polacken Mateuz Borkowski. I dag springer han försök på 800 meter på inomhus-VM. Då ska det inte hända igen.

– Jag vill hålla mig undan sådant, eller hellre vara den som ger det i så fall, säger han till SVT Sport.

Medeldistanslöparen Andreas Kramer, 24, kommer till inomhus-VM i bra form. I dag springer han försök på 800 meter och efter det är det ingen semifinal, utan de åtta bästa går rakt till lördagens final.

Det är fyra heat och vinnaren av varje plus de fyra bästa tiderna utöver det går till final. Kramer har fullt fokus på försöken.

– Målet är att ta en av platserna till finalen och väl där siktar jag inte lågt. Men jag skulle nästan säga att det är tuffare att ta sig till finalen. När man väl är där kan man bara köra sitt, men det kommer bli tajt att ta sig dit, säger han.

800 meter är ofta en fysisk gren – och än mer så inomhus. Det fick Kramer erfara då en stängning hindrade honom från att springa final på EM i Torun för ett år sedan.

– Det är tufft vid ingången efter 100 meter. Där kommer det smälla oavsett. Bara den här säsongen har jag fått känna på lite smällar och knuffar. Jag vill hålla mig undan sådant, eller hellre vara den som ger det i så fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.