Andreas Kramer missade final. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Andreas Kramer missar final – hamnade näst sist i sitt heat

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer missar OS-finalen på 800 meter.

Det efter att ha hamnat näst sist i sitt heat.

– Det suger, säger han till Max.

Det fanns en förhoppning att Andreas Kramer skulle ta sig till OS-final – detta då han slagit det svenska rekordet på 800 meter flera gånger under våren.

Svensken öppnade offensivt, men i det sista varvet tog krafterna slut och både Djamel Sedjati och Tshepiso Masalela gick förbi Kramer. Sen kom nästan resten av fältet när svensken gick från en första plats till att sluta näst sist när han korsade mållinjen på tiden 1:46.52.

OS i Paris 2024

– Jag ville ge allt i dag och försöka ta mig till en final, sen kom jag in på andra varvet och blev påsprungen här och där och fick försvara position. Får jag gissa lite i efterhand så tar det ut lite för mycket krafter på mig i dag, säger han till SVT Sport.

Han fortsätter:

– Sista femtio var det tungt, då ser jag dem bara rinna ifrån mig. Det är stentufft motstånd med världsetta och VM-medaljör.

Andreas Kramer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kramers tankar efter loppet i spelaren ovan. Foto: Johanna Säll / BILDBYRÅN

Djamel Sedjati gick i mål på tiden 1:45.08 och direktkvalificerade sig tillsammans med Tshepiso Masalela som var 25 hundradelar bakom Sedjati.

– Det hade inte varit omöjligt att ta sig vidare, men jag visste att det var en svår uppgift, jag tar ut allt. Men det svarar inte alltid.

Vad Kramer ska göra nu?

– Jag har inte så mycket att göra här, men jag får kolla Eiffeltornet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet