Andreas Kramer springer 800 meter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en del av intervjun med Andreas Kramer efter comebacken på Diamond League i polska Silesia: ”Kroppen är inte tipp-topp” Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Andreas Kramer nobbar Finnkampen – klar för finalen i Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska laget får klara sig utan Andreas Kramer i Finnkampen.

Den svenske rekordhållaren på 800 meter kommer i stället att fokusera på grundträningen inför Diamond League-finalen i Bryssel.

– Bryssel är det sista jag gör den här säsongen, säger han till SVT Sport.

Andreas Kramer gjorde comeback efter en virusinfektion på Diamond League-galan i polska Silesia i söndags och sprang i mål som nia på tiden 1.44,32.

Frågan direkt efter loppet var om det skulle räcka för att kvalificera sig till DL-finalen i Bryssel om drygt två veckor.

När rankingpoängen senare har räknats ihop står det klart att Kramer tar en plats i finalen, som åttonde och sista man.

Beskedet innebär att medeldistanslöparen står över Finnkampen, där en plats tidigare har hållits öppen för honom på 800 meter. Han ersätts av Hällelöparen Jonas Magnusson.

– Nu väntar en träningsperiod fram till Bryssel, jag har ju missat massor av träning (på grund av sjukdom). Men jag var i bra form efter OS, säger han till SVT Sport.

Andreas Kramer visade storform inför OS och sänkte sitt svenska rekord på 800 meter tre gånger i sommar till nuvarande 1.43,13.

Finnkampen avgörs i år i Helsingfors och inleds nu på fredag, hela tävlingen går att följa i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.