Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Armand Duplantis berätta om sitt livs mest nervösa ögonblick Foto: Bildbyrån/AP

Armand Duplantis: ”Inget kommer någonsin vara lika nervöst som det”

Uppdaterad
Publicerad

Om en månad ska Armand Duplantis hoppa OS-final i Paris. Han är betydligt lugnare än inför den senaste för tre år sedan.

– Inget kommer någonsin vara lika nervöst som det, säger han.

Armand Duplantis har varit favorit i varje tävling han ställer upp i i flera år nu. Detsamma gäller OS-finalen i Paris i början av augusti.

Favoritskapet är något han har vant sig med.

OS i Paris 2024

– Det finns en anledning till att folk tycker att jag borde vinna varje tävling jag är med i. Det är för att jag typ borde det. För jag vet att jag är på nivån att jag borde hoppa över sex meter varje tävling, säger han.

Att den svenske superstjärnan redan har vunnit OS gör att han är mindre nervös än inför Tokyo 2021.

– Jag använde all min nervositet då så jag har aldrig haft samma känsla sedan dess. Jag har redan gjort allt jag drömt om att göra, nu kan jag bara njuta av resan, säger han.

Han ser mycket fram emot att åka till Paris.

– Paris är en otrolig och vacker stad. Inga andra städer kan egentligen jämföra sig med den. Kasta sedan in OS i den mixen, det kommer att vara kaotiskt. Ett vackert kaos.

Se Duplantis berätta om sitt livs mest nervösa ögonblick i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet