Armand Duplantis tog OS-guld i Tokyo. Foto: Bildbyrån

Armand Duplantis till Finnkampen – oklart om han tävlar

Uppdaterad
Publicerad

Finnkampen avgörs den 4-5 september med namn som Daniel Ståhl och Simon Pettersson med på startlistorna.

Idag blev det klart att Armand Duplantis kommer till tävlingen, men det är ännu inte klart om han tävlar.

– Jag hoppas på allas förståelse att jag inte kan lova till 100 procent hur det blir med hoppningen, säger han till friidrottsförbundets hemsida.

Finnkampen avgörs på Stockholms Stadion den 4-5 september.

Där kommer man bland annat kunna se OS-guldmedaljören i diskus, Daniel Ståhl. Samt silvermedaljören från Tokyo, Simon Pettersson.

Idag annonserades det att stavhoppsstjärnan Armand Duplantis kommer att vara på plats – men det är inte säkert att han kommer att tävla. Anledning är det täta tävlingsschemat då han tävlar i tre Diamond League-galor inom loppet av åtta dagar. Där den sista är i Bryssel den 3 september.

– Jag hoppas på allas förståelse att jag inte kan lova till 100 procent hur det blir med hoppningen. Jag måste känna efter hur kroppen känns närmare landskampen för att inte riskera någon skada som kan äventyra tävlingssäsongen och förberedelserna inför nästa år, säger Duplantis.

”Jag är glad att Mondo kommer ”

Förbundskapten Karin Torneklint har förståelse för Mondos beslut.

– Jag är glad att Mondo ändå kommer till Stadion och vi får hoppas att han inte är för sliten. Men vi ska också ha respekt för att ingen av våra aktiva kan klara av hur mycket belastning som helst , säger hon.

SVT sänder Finnkampen.

KLIPP: Armand Duplantis familjs glädje när han tar guld (3 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.